Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Corona Update

In verband met de verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus te remmen zal de praktijk gesloten zijn tot 6 april 2020.

Wij blijven telefonisch bereikbaar voor overleg en advies. Wij zijn druk bezig de (AVG-Proef) applicaties voor beeldbellen en oefenschema’s te activeren zodat wij u ook in deze tijd nog kunnen ondersteunen.

Vragen? 030-6035123 of info@fysiotherapiehoutenzuid.nl


Corona Update

Op maandag 16 maart is er overleg geweest vanuit onze beroepsgroep met VWS.

Voor nu is het advies voor de beroepsgroep Fysiotherapie om medisch noodzakelijke hulp te blijven verlenen. Hiermee ontlasten we de huisartsen en houden we de vitale beroepsgroepen op de been. Voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunt u dus bij ons terecht.

Uiteraard willen wij ook de verspreiding van het coronavirus helpen beperken en vragen u bij een bezoek aan onze praktijk uw eigen handdoek mee te nemen en telefonisch of via mail contact te zoeken met de praktijk wanneer u verkouden, grieperig of koortsig bent.

Vanaf woensdag werken wij ook weer op Locatie Body Business, wat bijdraagt aan spreiding van patiënten en therapeuten om besmettingsrisico’s verder te verlagen.

Wij werken verder volgens de richtlijn van het RIVM en houden de veranderingen in beleid nauwlettend in de gaten.

Blijft u ons volgen via facebook of deze website?


Hygiëne maatregelen in de praktijk

Ook wij houden ons aan de protocollen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Wij u vragen telefonisch of via de mail contact te zoeken met de praktijk wanneer u last heeft van de luchtwegen, grieperig bent of koorts heeft.

Wanneer u ons bezoekt, wilt u dan een eigen handdoek meebrengen om op te liggen?


Inspiratie avond Mindfulness

Regelmatig organiseren we binnen de praktijk inspirerende avondsessies over mindfulness of zelfcompassie.
(voor de terugkomdagen is het niet noodzakelijk een cursus mindfulness of compassie te hebben gevolgd. Ervaring met en/of sterke interesse in meditatie is wel handig…)
woensdag 12 februari: Gewoon “zijn”, hoe doe je dat? (praktische invulling van Mindfulness in je dagelijks leven)
dinsdag 14 april: Compassie (zelfzorg en zorg voor anderen)
woensdag 17 juni: nog te bepalen.
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten 25,- per avond
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus Mindful Fysiotherapie voorjaar 2020

De data voor de Cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursus Mindful Fysiotherapie
Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen. Het is daarom een effectieve interventiemethode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut. De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is  wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.
data: woensdag 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4, 22/4
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten: 300,- incl toegang website ‘de mindful fysiotherapeut’, MP3 bestanden, koffie en thee.
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus (Zelf)Compassie najaar 2019

In november starten we de eerste Cursus (Zelf)Compassie.

Zelfcompassie ontwikkelen kan een groot verschil maken voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en wijsheid verhoogt en samengaat met een betere gezondheid, minder stress en stressgerelateerde klachten of pijn.

In deze cursus leer je in acht weken  om vriendelijker te zijn voor jezelf, hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven.

Aanmelden kan via info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

 


cursus Mindful Fysiotherapie najaar 2019

Veel mensen ervaren stressgerelateerde, chronische of terugkerende klachten. Er is in de afgelopen jaren sterk wetenschappelijk bewijs geleverd dat mindfulness een effectieve interventiemethode is voor deze klachten. Het heeft een positief effect op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Voor meer informatie: info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

De nieuwe data voor de cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursusdata: dinsdag 24-9, 1-10, 8-10,15-10, 29-10, 5-11, 12-11,19-11

Tijd: 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar


Save the date

Wij zijn trots op onze nieuwe locatie en dat willen we graag met u vieren!

Op 6 april houden we een open dag. Loopt u binnen tussen 14.00 en 17.00? Dan zorgen wij voor een hapje en een drankje.

We hopen u te zien!
team fysiotherapie Houten-Zuid


Fysiotherapie Houten Zuid verhuist!

Na 14 jaar te hebben gewerkt op locatie Kantmos gaan we verhuizen naar Beekmos 5.

Met ingang van 4 maart zullen wij starten met het behandelen op de nieuwe locatie!

Het is de voormalige huisartsenpraktijk die wij volledig hebben verbouwd om u nog beter van dienst te kunnen zijn. We beschikken nu over een extra behandelruimte en een eigen oefenzaal voor de Mindfulness en groepslessen. We zitten op de 1e verdieping, maar voor de minder-validen is er een lift aanwezig.

De locatie Body Business blijft natuurlijk ongewijzigd.


Nieuwe cursus Mindful Fysiotherapie

De nieuwe data voor de cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend. Het zal de eerste cursus worden in de nieuwe praktijkruimte op de Beekmos!

Aanmelden kan via mail of uw therapeut.

Cursusdata: dinsdag 19-3, 26-3, 2-4, 9-4, 16-4, 30-4, 7-5, 14-5

Tijd: 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar