Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Corona: Opschalen fysiotherapeutische zorg

Vanaf maandag 4 mei gaan wij de reguliere fysiotherapeutische zorg voorzichtig opschalen. Wij houden ons hierbij aan het protocol van het KNGF in overleg met het RIVM en VWS.

Dit betekent dat u weer in de praktijk terecht kan, maar nog niet zoals u van ons gewent bent. We zullen voorrang geven aan uitgestelde zorg. En waar zorg op afstand kan worden geboden, zullen wij dit doen (videoconsulten). Dit is aan de beoordeling van de therapeut.

Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)

Heeft u deze klachten gehad in de afgelopen 24 uur?

Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

BLIJFT U DAN THUIS EN NEEM TELEFONISCH CONTACT OP MET DE PRAKTIJK

U vindt de regels voor een bezoek aan onze praktijk hier.

 


Online trainingen

Onze cursussen en groepslessen liggen op dit moment stil. Maar wij bieden nu de mogelijkheid om online met ons te oefenen! U vind oefenstof uit de lessen bewust bewegen en mindfulness vrij toegankelijk onder de links of op de pagina cursussen, online trainingen op deze website.


Corona update 1-4-2020

Wij zullen in ieder geval tot 28-4 geen behandelingen in de praktijk kunnen geven. Wel zijn wij beschikbaar voor videoconsulten en training/oefenadviezen op afstand. Wij hebben afgelopen week hard gewerkt om een compleet nieuwe werkwijze te implementeren binnen de praktijk en kunnen u hiermee zo goed mogelijk van dienst zijn in deze bizarre tijden.


Corona Update

In verband met de verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus te remmen zal de praktijk gesloten zijn tot 6 april 2020.

Wij blijven telefonisch bereikbaar voor overleg en advies. Wij zijn druk bezig de (AVG-Proef) applicaties voor beeldbellen en oefenschema’s te activeren zodat wij u ook in deze tijd nog kunnen ondersteunen.

Vragen? 030-6035123 of info@fysiotherapiehoutenzuid.nl


Corona Update

Op maandag 16 maart is er overleg geweest vanuit onze beroepsgroep met VWS.

Voor nu is het advies voor de beroepsgroep Fysiotherapie om medisch noodzakelijke hulp te blijven verlenen. Hiermee ontlasten we de huisartsen en houden we de vitale beroepsgroepen op de been. Voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunt u dus bij ons terecht.

Uiteraard willen wij ook de verspreiding van het coronavirus helpen beperken en vragen u bij een bezoek aan onze praktijk uw eigen handdoek mee te nemen en telefonisch of via mail contact te zoeken met de praktijk wanneer u verkouden, grieperig of koortsig bent.

Vanaf woensdag werken wij ook weer op Locatie Body Business, wat bijdraagt aan spreiding van patiënten en therapeuten om besmettingsrisico’s verder te verlagen.

Wij werken verder volgens de richtlijn van het RIVM en houden de veranderingen in beleid nauwlettend in de gaten.

Blijft u ons volgen via facebook of deze website?


Hygiëne maatregelen in de praktijk

Ook wij houden ons aan de protocollen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Wij u vragen telefonisch of via de mail contact te zoeken met de praktijk wanneer u last heeft van de luchtwegen, grieperig bent of koorts heeft.

Wanneer u ons bezoekt, wilt u dan een eigen handdoek meebrengen om op te liggen?


Inspiratie avond Mindfulness

Regelmatig organiseren we binnen de praktijk inspirerende avondsessies over mindfulness of zelfcompassie.
(voor de terugkomdagen is het niet noodzakelijk een cursus mindfulness of compassie te hebben gevolgd. Ervaring met en/of sterke interesse in meditatie is wel handig…)
woensdag 12 februari: Gewoon “zijn”, hoe doe je dat? (praktische invulling van Mindfulness in je dagelijks leven)
dinsdag 14 april: Compassie (zelfzorg en zorg voor anderen)
woensdag 17 juni: nog te bepalen.
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten 25,- per avond
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus Mindful Fysiotherapie voorjaar 2020

De data voor de Cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursus Mindful Fysiotherapie
Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen. Het is daarom een effectieve interventiemethode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut. De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is  wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.
data: woensdag 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4, 22/4
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten: 300,- incl toegang website ‘de mindful fysiotherapeut’, MP3 bestanden, koffie en thee.
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus (Zelf)Compassie najaar 2019

In november starten we de eerste Cursus (Zelf)Compassie.

Zelfcompassie ontwikkelen kan een groot verschil maken voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en wijsheid verhoogt en samengaat met een betere gezondheid, minder stress en stressgerelateerde klachten of pijn.

In deze cursus leer je in acht weken  om vriendelijker te zijn voor jezelf, hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven.

Aanmelden kan via info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

 


cursus Mindful Fysiotherapie najaar 2019

Veel mensen ervaren stressgerelateerde, chronische of terugkerende klachten. Er is in de afgelopen jaren sterk wetenschappelijk bewijs geleverd dat mindfulness een effectieve interventiemethode is voor deze klachten. Het heeft een positief effect op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Voor meer informatie: info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

De nieuwe data voor de cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursusdata: dinsdag 24-9, 1-10, 8-10,15-10, 29-10, 5-11, 12-11,19-11

Tijd: 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar