BEL MET: 030-6035123

Bent u goed verzekerd in 2023?

Het is weer tijd om goed naar uw verzekering te kijken. Tot 31-12 kunt u uw huidige verzekering opzeggen en omzetten. Om u hierbij te helpen kunt u informatie gebruiken van onze beroepsvereniging:

Checklist kiezen zorgverzekering | Behandelindex | de Fysiotherapeut

In 2023 heeft onze praktijk geen contract meer met de Menzis groep. Bent u verzekerd bij Menzis, Anderzorg, HEMA of VinkVink, dan ontvangt u van ons een factuur. Deze kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar en zult u deels vergoed krijgen. Ook de budgetpolissen zoals JUST krijgen geen vergoeding voor onze zorg.


vacature

Vind jij fysiotherapie ook het allermooiste vak? Vind jij persoonlijke aandacht en maatwerk voor je cliënten belangrijk? Dan zoeken wij jou.

Voor onze moderne praktijk met diverse specialismen zijn we met ingang van 1 september op zoek naar een enthousiaste algemeen fysiotherapeut voor 20-24 uur. Uitbreiding uren in de toekomst mogelijk. 


Stressgerelateerde of terugkerende (pijn)klachten?

In september starten we weer een 8-weekse cursus Mindful fysiotherapie.

Heb je last van stressgerelateerde (pijn)klachten, steeds terugkerende klachten of chronische pijn. In deze 8 weekse cursus krijg je meer inzicht en handvatten voor wat je zelf met deze klachten kan doen.

Klik hier voor meer informatie.


Online trainingen

Onze cursussen en groepslessen liggen op dit moment stil. Maar wij bieden nu de mogelijkheid om online met ons te oefenen! U vind oefenstof uit de lessen bewust bewegen en mindfulness vrij toegankelijk onder de links of op de pagina cursussen, online trainingen op deze website.


Inspiratie avond Mindfulness

Regelmatig organiseren we binnen de praktijk inspirerende avondsessies over mindfulness of zelfcompassie.
(voor de terugkomdagen is het niet noodzakelijk een cursus mindfulness of compassie te hebben gevolgd. Ervaring met en/of sterke interesse in meditatie is wel handig…)
woensdag 12 februari: Gewoon “zijn”, hoe doe je dat? (praktische invulling van Mindfulness in je dagelijks leven)
dinsdag 14 april: Compassie (zelfzorg en zorg voor anderen)
woensdag 17 juni: nog te bepalen.
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten 25,- per avond
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus Mindful Fysiotherapie voorjaar 2020

De data voor de Cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursus Mindful Fysiotherapie
Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen. Het is daarom een effectieve interventiemethode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut. De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is  wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.
data: woensdag 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4, 22/4
tijd: 19.15 inloop; start 19.30 tot 21.45 uur
locatie: Beekmos 5
Kosten: 300,- incl toegang website ‘de mindful fysiotherapeut’, MP3 bestanden, koffie en thee.
max 12 deelnemers

8 weekse Cursus (Zelf)Compassie najaar 2019

In november starten we de eerste Cursus (Zelf)Compassie.

Zelfcompassie ontwikkelen kan een groot verschil maken voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en wijsheid verhoogt en samengaat met een betere gezondheid, minder stress en stressgerelateerde klachten of pijn.

In deze cursus leer je in acht weken  om vriendelijker te zijn voor jezelf, hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven.

Aanmelden kan via info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

 


cursus Mindful Fysiotherapie najaar 2019

Veel mensen ervaren stressgerelateerde, chronische of terugkerende klachten. Er is in de afgelopen jaren sterk wetenschappelijk bewijs geleverd dat mindfulness een effectieve interventiemethode is voor deze klachten. Het heeft een positief effect op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Voor meer informatie: info@fysiotherapiehoutenzuid.nl

De nieuwe data voor de cursus Mindful Fysiotherapie zijn bekend:

Cursusdata: dinsdag 24-9, 1-10, 8-10,15-10, 29-10, 5-11, 12-11,19-11

Tijd: 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar


Save the date

Wij zijn trots op onze nieuwe locatie en dat willen we graag met u vieren!

Op 6 april houden we een open dag. Loopt u binnen tussen 14.00 en 17.00? Dan zorgen wij voor een hapje en een drankje.

We hopen u te zien!
team fysiotherapie Houten-Zuid


Fysiotherapie Houten Zuid verhuist!

Na 14 jaar te hebben gewerkt op locatie Kantmos gaan we verhuizen naar Beekmos 5.

Met ingang van 4 maart zullen wij starten met het behandelen op de nieuwe locatie!

Het is de voormalige huisartsenpraktijk die wij volledig hebben verbouwd om u nog beter van dienst te kunnen zijn. We beschikken nu over een extra behandelruimte en een eigen oefenzaal voor de Mindfulness en groepslessen. We zitten op de 1e verdieping, maar voor de minder-validen is er een lift aanwezig.

De locatie Body Business blijft natuurlijk ongewijzigd.


Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…