BEL MET: 030-6035123

Fysiotherapie voor dansers

RESERVEREN SPITSENKEURING:

Voor stardance Houten is het weer tijd voor spitzenkeuringen. Heb je een uitnodiging gekregen voor de keuring dan kan je zelf de afspraak inplannen. Beschikbare tijden zijn nu maandag 19-10 van 19.00-21.00 en woensdag 21-10 van 18.00-20.00. Reserveren doe je eenvoudig via deze link. Er kunnen twee deelnemers tegelijk worden geboekt. De keuring duurt een half uur.

Kies de tijd die jou schikt en we zien elkaar op locatie  Stardance Studio’s. Er kunnen twee deelnemers tegelijk worden geboekt. De keuring duurt een half uur. Buiten deze tijden is reserveren nu niet mogelijk. Ben je op vakantie of kan je deze dagen echt niet? Stuur een mail naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl en dan zoeken we naar een alternatief.

 

Dansen is topsport. Een danser zal altijd proberen het uiterste uit zijn lichaam te halen door nog hoger te springen, nog meer tours te draaien, het been nog hoger te liften of verder uit te draaien. Om de danstechniek goed te leren of blijven beheersen trainen dansers veel en vaak op de grens van hun mogelijkheden. Om nog beter te worden is dat ook nodig. Echter de kans op blessures neemt hierdoor ook toe. En wat als een kleine blessure begint kan bij een verkeerde aanpak snel grote gevolgen hebben. Daarom moet iedere danser goed voor zijn lichaam zorgen. Een goede balans tussen training en rust en een gezonde voeding is essentieel.

Bij lichamelijke klachten die niet minder worden door wat rustiger aan te doen in te training, kan
een bezoek aan de gespecialiseerde fysiotherapeut noodzakelijk zijn. Een Dansfysiotherapeut heeft kennis van de specifieke belasting die dansers doorstaan, de verschillende dansstijlen en –techniek. Ook is de therapeut op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelmethodes voor dansblessures. Zo kan de therapeut, samen met de danser, op zoek naar de oorzaak van de klacht en werken aan een oplossing.

Nastasja van den Hoven volgde zelf de opleiding Docent Klassieke Dans aan de Theaterschool in Amsterdam voordat zij haar opleiding Fysiotherapie en Manuele therapie volgde. Om dansers goed te kunnen begeleiden heeft zij een samenwerkingsverband met Sportarts Esther Schoots. Beiden zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde.

De mogelijkheden voor dansers binnen Fysiotherapie Houten-Zuid:

  • Blessurebeoordelingen
  • Fysiotherapeutische en Manueel therapeutische behandeling van dansblessures
  • Trainingsadviezen
  • Dansrevalidatietraining
  • Voorlichting Blessurepreventie
  • Spitzenkeuring

 

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…

 

Met ingang van 1-1-21 stoppen wij met onze werkzaamheden op Locatie Body Business.

Na meer dan 14 jaar met veel plezier en toewijding daar gewerkt te hebben, is het tijd om ons te focussen op één locatie. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn in de speerpunten van onze praktijk.

Wij hopen u te mogen blijven ontmoeten op locatie Het Mos