Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Revalidatie & Medische Fitness

Een trauma, een operatie, chronische overbelasting of pijn zorgen voor veranderingen in het lichaam. De spierkracht verminderd, de coördinatie veranderd, de mobiliteit van gewrichten raakt beperkt, de doorbloeding van een gebied kan verslechteren. Dit heeft verstrekkende gevolgen. De lokale belastbaarheid, oftewel de hoeveelheid belasting die het ´beschadigde lichaamsdeel´ aankan, neemt af. De pijn kan echter afnemen, zodat u weer actief wordt. Maar u zult merken dat voor het aangedane deel van het lichaam normale belasting ineens overbelasting is. Fysiotherapie Houten-Zuid helpt u graag om dat gevolg te voorkomen cq te behandelen.

Revalidatietraining
Fysiotherapie Houten-Zuid biedt revalidatietraining volgens een individueel opgesteld trainingschema met als doel de lokale belastbaarheid te verbeteren. Om te zorgen dat uw fysieke klachten naar aanleiding van een trauma, operatie of blessure voorgoed verdwijnen, is het nodig om de belastbaarheid van de verschillende structuren weer te optimaliseren. Kortom: weerbaar maken tegen dagelijkse- en eventuele sportbelasting.

Deze vorm van training valt onder fysiotherapeutische behandelingen en declareren wij dan ook bij uw zorgverzekeraar. Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden hoe u verzekerd bent. Een verwijzing van huisarts of medisch specialist is niet nodig.