BEL MET: 030-6035123

8-weekse cursus Mindful Fysiotherapie

Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt.

Veel mensen hebben last van stress-gerelateerde, chronische of steeds terugkerende fysieke klachten. Het functioneren en bewegen kan hierdoor sterk worden beperkt en behandelingen helpen vaak maar kortdurend of onvoldoende. Er is in de afgelopen jaren sterk wetenschappelijk bewijs geleverd dat mindfulness een effectieve interventiemethode is voor deze klachten.

Zo is aangetoond dat aandachtoefeningen positieve effecten hebben op  informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker  bewegen.

Mindfulness is daarom een effectieve interventie-methode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut.

De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is   wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het  in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er veel aandacht voor mindful bewegen. Hierbij staan de bewegingskwaliteit, lichaamshouding en ademhaling centraal.

Cursus Mindful Fysiotherapie

De mindful fysiotherapie cursus wordt meerdere  keren per jaar aangeboden en bestaat uit 8 cursus- dagen van 2,5 uur. De opbouw van de cursus begeleidt u naar praktische handvatten om pijn en stress te reduceren en zelf invloed uit te oefenen over de fysieke en stress-gerelateerde klachten.  Tijdens de verschillende cursusdagen worden diverse thema’s behandeld. Zo leert u automatismen en patronen, weerstanden en obstakels te herkennen en krijgt u handvatten voor acceptatie, compassie en zelfzorg om een gedragsverandering te bevorderen.

De lessen vinden plaats in kleine groepen van 6-12 deelnemers. De theorie van de verschillende thema’s wordt behandeld, aandachtoefeningen en mindful bewegingsvormen worden gezamenlijk uitgevoerd, aangepast aan uw eigen fysieke mogelijkheden.

Daarnaast krijgt u toegang tot de website www.demindfulfysiotherapeut.nl, waarop de lesstof van de verschillende thema’s is terug te vinden, huiswerkoefeningen zijn beschreven en MP3 bestanden staan om de aandachtoefeningen thuis te oefenen.

Er wordt van de cursist verwacht dat de stof thuis intensief wordt geoefend. De studiebelasting is ongeveer een half uur per dag.

De mindful fysiotherapeut

Nastasja is een ervaren fysio– manueel therapeut met een grote interesse voor wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van chronische en terugkerende pijnklachten.

Met het verzorgen van de trainingen ‘Mindful Fysiotherapie’, ‘Compassie training’ en ‘Bewust Bewegen’ keert zij terug naar haar passie: lesgeven.

Nastasja heeft naast haar grote ervaring met het geven van groepstrainingen en trainen met stressgerelateerde, chronische of recidiverende fysieke klachten ook specifieke opleidingen gevolgd om deze nieuwe trainingsvorm aan te kunnen bieden. Zij volgde verschillende opleidingen in Mindfulness en compassie, lichaamsbewustzijn en Dansante Fysiotherapie.

Meer informatie vragen of aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl of vraag het uw fysiotherapeut.

De eerst volgende cursus:

Najaar 2021

Cursusdata: dinsdag 26-10, 2-11, 9-11, 16-11, 23-11, 30-11, 7-12, 14-12

Tijd: inloop 19.15 met koffie en thee; start 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar

 

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…

 

Met ingang van 1-1-21 stoppen wij met onze werkzaamheden op Locatie Body Business.

Na meer dan 14 jaar met veel plezier en toewijding daar gewerkt te hebben, is het tijd om ons te focussen op één locatie. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn in de speerpunten van onze praktijk.

Wij hopen u te mogen blijven ontmoeten op locatie Het Mos