Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

8-weekse cursus Mindful Fysiotherapie

De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook extra aandacht voor mindful bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.

De Cursus Mindful Fysiotherapie wordt meerdere keren per jaar aangeboden en bestaat uit 8 cursusdagen van 2,5 uur. De opbouw van de cursus begeleidt de cursist naar praktische handvatten om pijn en stress te reduceren en zelf invloed uit te oefenen over de fysieke- en stress-gerelateerde klachten. Zo leert u automatismen en patronen, weerstanden en obstakels te herkennen en krijgt u handvatten voor acceptatie, compassie en zelfzorg om een gedragsverandering te bevorderen.

De lessen vinden plaats in kleine groepen van 6-12 deelnemers. De theorie van de verschillende thema’s wordt behandeld, aandacht-oefeningen en mindful bewegingsvormen worden gezamenlijk uitgevoerd, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden

Daarnaast krijgt u toegang tot de website: www.demindfulfysiotherapeut.nl, waarop de lesstof van de verschillende thema’s is terug te vinden, huiswerkoefeningen zijn beschreven en MP3 bestanden staan om de aandachtoefeningen thuis te oefenen.

Er wordt van de cursist verwacht dat de stof thuis intensief worden geoefend. De studiebelasting is ongeveer een half uur per dag.

Meer informatie vragen of aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl of vraag het uw fysiotherapeut.

De eerst volgende cursus:

Najaar 2019

Cursusdata: dinsdag 24-9, 1-10, 8-10,15-10, 29-10, 5-11, 12-11,19-11

Tijd: 19.30 -21.45 uur

Locatie: Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Kosten: € 300,- *inclusief: onbeperkt toegang met eigen inlogcode tot website www. demindfulfysiotherapeut.nl, met oefenstof en MP3 bestanden, koffie en thee.

*wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar