BEL MET: 030-6035123

Groepsles Bewust Bewegen

Bewust Bewegen is effectief bij stress-gerelateerde, chronische of terugkerende lichamelijke klachten.
Nek en rugklachten

Nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Vier op de vijf mensen hebben er last van. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug.

Tijdens stress of pijnepisodes vindt het lichaam alternatieve manieren van bewegen en houdt hier vaak aan vast als de stress of de pijn verminderd. Er kunnen veranderingen optreden in de (pijn)prikkelverwerking in het brein. Dit maakt de nek of rug kwetsbaar voor recidieven. We zijn ons meestal niet bewust van deze veranderingen in ons bewegen of de ontstane pijncirkels in het brein.

 

Groepsles Bewust Bewegen

In de Groepsles Bewust Bewegen staat lichaamsbewustzijn, bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Door aandacht te brengen naar het lichaam leert u ontspannen en efficiënter te bewegen, zal spierspanning en houding verbeteren. Uw brein leert prikkels anders te verwerken en dat heeft een positieve invloed op pijnklachten en terugkerende bewegingsbeperkingen.

De les is bedoeld voor alle wervelkolom-gerelateerde aandoeningen, dus: lage rug, bovenrug, nek, maar ook schoudergordel- en bekkenklachten kunnen verbeteren met deze trainingsvorm. Maar ook mensen met stress-gerelateerde klachten of chronische pijnklachten hebben baat bij deze trainingen.

In deze bewegingslessen van een uur bieden we u oefeningen aangepast aan uw fysieke mogelijkheden. De oefeningen komen uit de core-stability (met en zonder de fitbal), functionele training, Feldenkrais, Yoga en Tai Chi. Om het herhaald oefenen van bewegingen makkelijker te maken, wordt er gewerkt op muziek. Aansluitend is er vrijblijvend een mindfulness meditatie van ongeveer 15 minuten.

 

We bewegen de hele dag, maar bewegen met aandacht is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Nastasja heeft naast haar grote ervaring met het geven van groepstrainingen en trainen met stressgerelateerde, chronische of recidiverende fysieke klachten ook specifieke opleidingen gevolgd om deze nieuwe trainingsvorm aan te kunnen bieden. Zij volgde verschillende opleidingen in Mindfulness en compassie, lichaamsbewustzijn en Dansante Fysiotherapie.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl of vraag het uw fysiotherapeut.

 

In verband met coronamaatregelen is het inschrijven voor de lessen verplicht. Dit kan via deze link.

Kosten:

1x per week            € 30,-       per maand

2x per week            € 55,-       per maand

10x kaart                €  95,-

Losse les                €   10,-

* Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tijd:

Woensdagochtend 9.30 – 10.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

Donderdagavond 19.30 -20.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

Vrijdagochtend 9.30 – 10.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 min.

Locatie:

Beekmos 5, 3994 KZ Houten

(Bij voldoende aanmeldingen zullen er meer lessen worden georganiseerd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…

 

Met ingang van 1-1-21 stoppen wij met onze werkzaamheden op Locatie Body Business.

Na meer dan 14 jaar met veel plezier en toewijding daar gewerkt te hebben, is het tijd om ons te focussen op één locatie. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn in de speerpunten van onze praktijk.

Wij hopen u te mogen blijven ontmoeten op locatie Het Mos