BEL MET: 030-6035123

Groepsles Bewust Bewegen

Bewust Bewegen is effectief bij stress-gerelateerde, chronische of terugkerende lichamelijke klachten.

Normaal gesproken bewegen we de hele dag, daar denken we gelukkig niet over na. Pas wanneer het bewegen belemmerd wordt door pijn of beperkingen ontdekken we dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is.

Het lichaam zoekt echter altijd naar wegen om zijn taken uit te kunnen voeren. Dit is prettig voor de korte termijn, maar op de lange termijn kunnen de aanpassingen leiden tot aanhoudende overbelasting van structuren. Ook in het brein treden veranderingen op als gevolg van langdurige pijn of stress. Nog vervelender wordt het als blijkt dat het lichaam en/of het brein vasthouden aan deze veranderingen wanneer de pijn of stress is afgenomen. Er kunnen veranderingen optreden in de (pijn)prikkelverwerking in het brein. Dit maakt het lichaam kwetsbaar voor recidieven. We zijn ons meestal niet bewust van deze veranderingen in ons bewegen of de ontstane pijncirkels in het brein.

Deze stress-gerelateerde, recidiverende of chronische klachten laten zich  moeizaam behandelen. De balans, fysiek en/of mentaal, hoeft maar even te worden verstoord en de klachten komen terug.

De oplossing zit in bewegen. Bewegen helpt de structuren weerbaar te maken tegen hogere belasting en het hertraint het pijngeheugen van het brein. Een verantwoorde opbouw van de trainingsbelasting is wel een voorwaarde voor het herstel.

Groepsles Bewust Bewegen

Veel mensen met chronische, recidiverende of  stress-gerelateerde klachten zoeken een geschikte bewegingsvorm. Veel trainingen worden als te belastend ervaren of geven na een tijdje weer klachten.

Door meer bewust te leren bewegen zal de kans dat de klachten terug komen verminderen. Door te letten op bewegingskwaliteit, houding, ademhaling en aandacht te brengen naar het lichaam leert u ontspannen en efficiënter bewegen. De basis-spierspanning, beweeglijkheid en houding zullen verbeteren. Uw brein leert prikkels anders te  verwerken en dat heeft een positieve invloed op pijnklachten en terugkerende  bewegingsbeperkingen.

In onze groepslessen bieden wij iedereen de mogelijkheid te trainen op zijn eigen niveau onder begeleiding van een fysiotherapeut.

De nadruk ligt op vrij en natuurlijk bewegen, met minimale inspanning. Om verschillende bewegingskwaliteiten te benadrukken en het  herhaald oefenen van bewegingen makkelijker te maken, wordt er  gewerkt op muziek.

De les duurt een uur. De verschillende oefeningen worden aangepast aan uw fysieke mogelijkheden en komen uit Feldenkrais, Yoga, Tai Chi, Core Stabiltty (met en zonder fitbal) en Dansante Fysiotherapie. Aansluitend wordt er voor diegene die dat willen een korte aandacht-training gegeven.

We bewegen de hele dag, maar bewegen met aandacht is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Nastasja heeft naast haar grote ervaring met het geven van groepstrainingen en trainen met stressgerelateerde, chronische of recidiverende fysieke klachten ook specifieke opleidingen gevolgd om deze nieuwe trainingsvorm aan te kunnen bieden. Zij volgde verschillende opleidingen in Mindfulness en compassie, lichaamsbewustzijn en Dansante Fysiotherapie.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl of vraag het uw fysiotherapeut.

In verband met coronamaatregelen is het inschrijven voor de lessen verplicht. Dit kan via deze link.

 

 

Kosten:

1x per week            € 30,-       per maand

2x per week            € 55,-       per maand

10x kaart                €  95,-

Losse les                €   10,-

* Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Tijd:

Woensdagochtend 9.30 – 10.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

Donderdagavond 19.30 -20.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

Vrijdagochtend 9.30 – 10.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

 

Locatie:

Beekmos 5, 3994 KZ Houten

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…

 

Met ingang van 1-1-21 stoppen wij met onze werkzaamheden op Locatie Body Business.

Na meer dan 14 jaar met veel plezier en toewijding daar gewerkt te hebben, is het tijd om ons te focussen op één locatie. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn in de speerpunten van onze praktijk.

Wij hopen u te mogen blijven ontmoeten op locatie Het Mos