Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Groepsles Bewust Bewegen

Bewust Bewegen is effectief bij stress-gerelateerde, chronische of terugkerende lichamelijke klachten.
Nek en rugklachten

Nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Vier op de vijf mensen hebben er last van. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug.

Tijdens stress of pijnepisodes vindt het lichaam alternatieve manieren van bewegen en houdt hier vaak aan vast als de stress of de pijn verminderd. Er kunnen veranderingen optreden in de (pijn)prikkelverwerking in het brein. Dit maakt de nek of rug kwetsbaar voor recidieven. We zijn ons meestal niet bewust van deze veranderingen in ons bewegen of de ontstane pijncirkels in het brein.

 

Groepsles Bewust Bewegen

In de Groepsles Mindful bewegen staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Door aandacht te brengen naar het lichaam leert u ontspannen en efficiënter te bewegen, zal spierspanning en houding verbeteren. Uw brein leert prikkels anders te verwerken en dat heeft een positieve invloed op pijnklachten en terugkerende bewegingsbeperkingen.

De les is bedoeld voor alle wervelkolom-gerelateerde aandoeningen, dus: lage rug, bovenrug, nek, maar ook schoudergordel- en bekkenklachten kunnen verbeteren met deze trainingsvorm. Maar ook mensen met stress-gerelateerde klachten of chronische pijnklachten hebben baat bij deze trainingen.

In deze bewegingslessen van een uur bieden we u oefeningen aangepast aan uw fysieke mogelijkheden. De oefeningen komen uit de core-stability (met en zonder de fitbal), functionele training, Feldenkrais, Yoga en Tai Chi. Om het herhaald oefenen van bewegingen makkelijker te maken, wordt er gewerkt op muziek. Aansluitend is er vrijblijvend een mindfulness meditatie van ongeveer 15 minuten.

 

We bewegen de hele dag, maar bewegen met aandacht is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Nastasja heeft naast haar grote ervaring met het geven van groepstrainingen en trainen met stressgerelateerde, chronische of recidiverende fysieke klachten ook specifieke opleidingen gevolgd om deze nieuwe trainingsvorm aan te kunnen bieden. Zij volgde bij PsychFysio de opleidingen: De Mindful Fysiotherapeut en Dansante Fysiotherapie.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fysiotherapiehoutenzuid.nl of vraag het uw fysiotherapeut.

Kosten:

1x per week            € 30,-       per maand

10x kaart                €  95,-

Losse les                €   10,-

* Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tijd:

Donderdagavond 19.30 -20.30 uur met aansluitend vrijblijvend een mindfulness meditatie van ong. 15 minuten.

Locatie:

Beekmos 5, 3994 KZ Houten

(Bij voldoende aanmeldingen zullen er meer lessen worden georganiseerd)