Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Fysiotherapie voor hardlopers

Hardlopen is helemaal hot. Iedereen kan het. Alleen lopen of in een groepje, het is makkelijk in te plannen en heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn. Maar hardlopen kan ook voor vervelende klachten zorgen. Vooral de voeten, scheenbenen, knieën, heupen en rug zijn kwetsbaar. Bij zowel beginnende lopers als gevorderde lopers kunnen blessures  ontstaan. Mogelijke oorzaken voor deze klachten zijn bijvoorbeeld verkeerde opbouw in loopschema, verkeerde of verouderde schoenen, onvoldoende rust of overbelasting en stabiliteitsproblematiek. Het lichaam is veelal zelf heel goed in staat om de klachten doormiddel van rust te laten herstellen.

Maar bij aanhoudende klachten en klachten die hinderen in trainingsopbouw voor bijvoorbeeld een wedstrijd of een evenement, kan een bezoek aan een gespecialiseerde fysiotherapeut noodzakelijk zijn. Deze kan onderzoek doen naar de oorzaak van de problemen en een op-maat behandelplan of revalidatieplan voor de loper opstellen.

Om lopers goed te kunnen begeleiden werkt Fysiotherapie Houten-Zuid samen met de sportartsen van het SMA Utrecht en SMA Amersfoort.

De mogelijkheden voor hardlopers bij Fysiotherapie Houten-Zuid:

  • Blessure beoordelingen
  • Fysiotherapeutische en Manueel therapeutische behandeling van hardloopblessures
  • Trainingsadviezen
  • Looprevalidatie-training
  • Loopanalyse
  • Voorlichting blessurepreventie
  • Clinics en informatieavonden

Gerard Martijn is actief op verschillende domeinen van het hardlopen. Zowel het lopen van middellange afstanden tot het volbrengen van een triatlon, en voor de variatie neemt hij zo nu en dan ook deel aan verschillende loopevenementen zoals een obstakel-run. Door zijn specifieke kennis en ervaring over looptraining, looptechniek en de diverse takken van de loopsport spreekt hij de taal van de hardloper. Hij kan meer dan alleen de blessure op de juiste manier behandelen. Samen met de sporter gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klachten. Het verbeteren van de oorzakelijke- of bijdragende factoren zorgt er voor het terugkeren van de blessure wordt voorkomen en dat vergroot uw sportplezier.