Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Vergoeding

Contracten zorgverzekeraars

Fysiotherapie Houten-Zuid heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
Wanneer u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, zullen wij bij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren, tegen de door hen gestelde tarieven. Wanneer u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, ontvangt u van ons een particuliere rekening.

Algemene informatie over vergoeding van fysiotherapie
Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 voor het grootste deel uit de aanvullende verzekeringen vergoed. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar of ouder. De vergoedingen die u krijgt verschillen per zorgverzekeraar. Wij raden u aan een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar dient u voor 31 december uw zorgverzekering op te zeggen.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?
Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen. In tegenstelling tot wat in sommige polisvoorwaarden wordt vermeld wordt directe toegankelijkheid, het bezoeken van de fysiotherapeut zonder verwijzing van de arts, door alle verzekeraars vergoed!

Let op: sommige verzekeraars bieden pakketten met een totaal te declareren bedrag per jaar voor paramedische zorg. Dit houdt in dat de oefentherapeuten, podo-therapeuten, acupuncturisten en overige zorgverleners uit het zelfde pakket declareren. Dat betekent dat u uw limiet bereikt kan hebben zonder dat wij dat kunnen controleren.

Het is ten alle tijden uw eigen verantwoordelijkheid uw declaraties bij te houden en uw verzekeringsvoorwaarden te kennen.

Voor meer informatie kijk op www.defysiotherapeut.com