BEL MET: 030-6035123

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Heeft u overgewicht of bijvoorbeeld een verhoogd risico op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten? Dan kunt u mogelijk meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist om mee te kunnen doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie.

Hoe werkt het?

De GLI is een traject waar bij in twee jaar wordt gewerkt aan een gezonder leefpatroon. U streeft daarbij vooral naar het behalen van persoonlijke doelen en krijgt ondersteuning van een team van zorgprofessionals. Een leefstijlcoach vormt daarin het centrale punt. Daarnaast zijn er een beweegcoach (fysiotherapeut) en voedingscoach (diëtist) en wordt er nauw samengewerkt met  de buurtsportcoach, de praktijkondersteuners en huisartsen.

Om te kunnen starten dient u een verwijzing te hebben van de huisarts. Deze bepaald of u aan de gestelde criteria voor deelname aan de GLI voldoet. Vervolgens krijgt u een intakegesprek bij de Leefstijlcoach, de Beweegcoach en de Voedingscoach om te bepalen of het traject voor u geschikt is.

In het eerste jaar zijn er 4 individuele gesprekken met de leefstijlcoach en verschillende groepsbijeenkomsten waarbij u informatie krijgt over gezonde voeding en voedingspatronen, meer of anders bewegen, stressreductie/ontspanning en de invloed hiervan op afvallen, en verbeteren van slaap. Door middel van presentaties, reflectieopdrachten en groepsactiviteiten werkt u zelf aan gewichtsverlies, het veranderen van uw beweeggedrag en het verbeteren van uw gezondheid.

In het tweede jaar is de begeleiding minder intensief en leert u het veranderde gedrag rondom gezond leven vol te houden.

Voor wie?

De GLI wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket, zonder eigen risico wanneer u aan de volgende criteria voldoet:

·        Mensen met een verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico:
BMI tussen 25 en 30 in combinatie met een grote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; ≥ 102 cm voor mannen)en/of comorbiditeit

·        Mensen met een hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico:
BMI tussen 30 en 35 ongeacht buikomvang, ongeacht comorbiditeit.

·        Mensen met zeer hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico:
BMI tussen 35 en 40 ongeacht buikomvang, ongeacht comorbiditeit

Geïnteresseerd?

Maak een afspraak met uw huisarts.

In Houten zijn 6 leefstijlteams. De volgorde van inschrijving bepaald bij welk leefstijlteam u wordt ingedeeld.

Bij Fysiotherapie Houten-Zuid is uw team:

Nastasja van den Hoven, leefstijlcoach

Sanne van Holst, beweegcoach

Femke Terpstra / Bruno Markovic, voedingscoaches

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…