BEL MET: 030-6035123

Mindfulness in de fysiotherapie

Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen om volledig aanwezig te zijn in je leven. Het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt.

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Het is daarom een effectieve interventiemethode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut.

Mindful fysiotherapie

De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is  wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.

De mindful fysiotherapeut

Nastasja is een ervaren fysio– manueel therapeut met een grote interesse voor wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van chronische en terugkerende en/of stress gerelateerde pijnklachten.

Met het verzorgen van de trainingen ‘Mindful Fysiotherapie’, ‘Compassie training’ en ‘Bewust Bewegen’ keert zij terug naar haar passie: lesgeven.

Nastasja heeft naast haar grote ervaring met het geven van groepstrainingen en trainen met stressgerelateerde, chronische of recidiverende fysieke klachten ook specifieke opleidingen gevolgd om deze nieuwe trainingsvorm aan te kunnen bieden. Zij volgde verschillende opleidingen in Mindfulness en compassie, lichaamsbewustzijn en Dansante Fysiotherapie.

Kijk bij onze cursussen voor de mogelijkheden binnen onze praktijk.

Contact

Locatie Het Mos
Beekmos 5
3994 KZ Houten
030-6035123
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

7.30 – 21.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
7.30 – 18.00
Zaterdag en zondag gesloten

Tijdens consulten nemen wij waar het kan de telefoon aan. Bij voorkeur bellen op het hele en halve uur. Het kan zijn dat u de voicemail treft. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij bellen u terug als onze handen vrij zijn…