Beekmos: 030-6035123 | BodyBusiness: 088-5882114

Mindfulness in de fysiotherapie

Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt.

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Het is daarom een effectieve interventiemethode voor een groep patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut.

Mindful fysiotherapie

De mindfulness cursus van de fysiotherapeut is  wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op uw eigen fysieke mogelijkheden.

Uw Mindful Fysiotherapeut

Nastasja is een ervaren fysio– manueel therapeut met een grote interesse voor de wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van chronische en  terugkerende pijnklachten.

Met het verzorgen van de trainingen ‘Mindful Fysiotherapie’ en ‘Bewust Bewegen’ keert zij terug naar haar passie: lesgeven. Zij heeft een jarenlange ervaring in het geven van groepslessen en trainingsvormen bij chronische, recidiverende en /of stress-gerelateerde pijnklachten.

Zij volgde de opleidingen ‘De Mindful Fysiotherapeut’ en ‘Dansante Fysiotherapie’ bij Psychfysio Opleidingen.

Kijk bij onze cursussen voor de mogelijkheden binnen onze praktijk.